5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele kızılınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de olağandan önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu hanek konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek yaş ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanlar panik olabilir ve bulundukları alanı vazgeçme kılmak lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle basitçe kullanıma ehil olan kapılar yardımıyla insanların ürkü durumu azalır ve emin çıkış esenlanır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, Yangın Çıkış Kapısı bapnın muvafık standartlara ve yönetmeliklere amelî olup olmadığını tespit etmek dâhilin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Test İşlemleri: Kapılar rutin aralıklarla yetkililer tarafından sınav edilmelidir. Bapların her an ulaşılabilir olması ve doğruca çaldatmaışması önemlidir.

Gerçek yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye aracı olumlu raporunun düzenınması bâtınin en önemli adımdır.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı özellikle sürdürmek üzere tasarruf amacına ve kullanan eş sayısına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda biriyi insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından iane alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Binanın karıninden adiya yakın nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok sık kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nezdinde, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *